Niet-Duitsers en de Berlijnse verkiezingen: zondag 18 september 2016

Verkiezingen Berlijn 2016 Op 18 september vinden twee verkiezingen plaats – voor de BVV (gemeenteraden in de stadsdelen) het Abgeordnetenhaus (deelstaatsparlement van Berlijn).
Wie mag stemmen? In de BVV verkiezingen mogen alle EU-burgers stemmen. In tegenstelling tot de verkiezingen voor het Europese parlement is het voor de BVV genoeg als je vanaf 8 augustus in Berlijn bent aangemeld en vanaf 18 juni in de stad woont. In dat geval is jouw naam in het kiesregister opgenomen en zul je binnenkort je stembiljet met de post krijgen. Tot dusver hebben echter heel weinig niet-Duitsers bij deze verkiezingen gestemd. Wij willen dat veranderen.
Waarom DIE LINKE? Overal in Europa zeggen miljoenen mensen dat een andere soort politiek willen. Waar links zwak blijft krijgen rechtse en fascistische partijen zorgbarend veel steun. Wat we nodig hebben is een positief alternatief voor het neoliberalisme en de armoede die ze veroorzaakt. De BVV-verkiezingen maken het ons mogelijk om invloed te nemen op de woningbeleid, onderwijsbeleid en veel meer. Stem op DIE LINKE zodat Berlijn wordt bestuurd in het belang van alle burgers en niet in het belang van de winsten van banken en grote bedrijven.
Jouw stem tegen racisme De laatste paar jaar is de Alternative für Deutschland (AfD) en haar haat tegen Moslims, vluchtelingen en mensen die er anders uitzien schrikbarend snel gegroeid. Minder bekend zijn de aanvallen van de AfD op de rechten van vrouwen en LBGTers en haar groeiende neo-Nazi-vleugel.  Elke stem in de Berlijnse verkiezingen op andere partijen vermindert de kansen van de AfD op lokale afgevaardigden. Geen enkele stem is weggegooid. Laat de racisten geen invloed winnen!
Betaalbare huisvesting voor iedereen! Vorig jaar stemde Berlijn massaal tegen de bebouwing van het Tempelhofer Feld met luxe appartementen. Onze groene gordel moet voor iedereen toegankelijk bliven. Desalniettemin blijft de regering van SPD en CDU de projectontwikkelaars en speculanten die miljoenen met exclusieve huisvestingen miljoenen verdienen, steunen.  Het is de hoogste tijd om nee te zeggen tegen de speculatie en betaalbare huren voor iedereen te eisen! We hebben een regering nodig die aan de kant staat van de huurders, niet de huisjesmelkers.
DIE LINKE Berlin Internationals DIE LINKE Berlin “Internationals” is een actiegroep van leden van DIE LINKE die geen Duitse nationaliteit hebben, leden van linkse partijen uit andere delen van de wereld en anderen die interesse hebben aan linkse politiek. Wij zijn geaffilieerd aan DIE LINKE Berlin (www.die-linke-berlin.de) en Europees Links (www.european-left.org).

Openbare bijeenkomsten Non-Germans and the Berlin elections. What are my voting rights? Why should I vote? Who should I vote for?

Neukölln: Wipperstaße 6 (S- en U-Bahn Neukölln) Maandag, 5 september 19:00

Programma DIE LINKE Berlijn in het Engels