Les eleccions a Berlín com a estranger: Quins són els meus drets? A qui hauria de votar? Per què he de votar?

Eleccions a Berlín 2016 El 18 de setembre tenen lloc dues eleccions: a l´Assemblea de Regidors de Districte (Bezirksverordnetenversammlung, BVV) i a la Cambra de Diputats de Berlín.
Qui pot votar? A les eleccions per a la BVV poden votar tots els ciutadans de la UE. A diferència de les eleccions europees, es suficient estar empadronat a Berlín. El vostre nom apareix al registre de votants i aviat rebreu les peretes de vot al vostre domicili. Molt pocs ciutadans de la UE voten a les eleccions a la BVV. Volem canviar aquesta situació.
Per què DIE LINKE? A tota Europa molts ciutadans diuen que necessitem una nova política. Allà a on DIE LINKE no és prou fort, els partits d´extrema dreta i feixistes guanyen suport de manera alarmant. Necessitem una alternativa positiva al neoliberalisme i a la pobresa que aquest origina. Mitjançant el vostre vot a les eleccions a la BVV, podeu influir en la política d´habitatge, educació i molt més. Voteu DIE LINKE, perquè a Berlín es governi en interès de totes les persones que hi viuen, i no per al benefici dels bancs i el gran capital.
La vostra veu contra el racisme Els últims anys Alternativa per Alemanya (Alternative für Deutschland, AfD) ha crescut perillosament amb el seu odi contra els musulmans, els refugiats i tots aquells que semblen una mica diferents. Menys coneguts són els atacs de l´AfD contra els drets de les dones i LGTBs. A més a més, s´està formant una facció a l´AfD que intenta fer política neonazi. Cada vot a Berlín que no sigui a l´AfD redueix les seves possibilitats d´obtenir regidors a l´Assemblea de Diputats de Berlín.

Cap vot és un vot perdut. No permetem que els racistes creixin en influència.

Habitatge assequible per a tothom L´any passat una gran majoria de berlinesos va votar contra la construcció d´habitatges de luxe al Tempelhofer Feld. Les nostres zones verdes han de ser obertes per a tothom, no només per als qui s´ho poden permetre. L´actual govern de coalició SPD-CDU però està decidit a continuar donant suport als especuladors que treuen profit de l´habitatge encarit. És l´hora de dir prou a l´especulació, habitatge assequible per tothom. Necessitem un govern que defensi els interessos dels llogaters normals, no dels rics propietaris.
DIE LINKE Berlín „Internationals“… …és un grup de membres no alemanys de DIE LINKE, membres de partits d´esquerres internacionals i d´altres, que s´interessen per la política internacional. Estem associats a

DIE LINKE Berlín (www.die-linke-berlin.de) i a l´Esquerra Europea (Europäische Linke, (www.european-left.org). 

Per a formar part de la nostra llista de distribució de correu electrònic,