Μη-Γερμανοί και οι εκλογές στο Βερολίνο: Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Εκλογές στο Βερολίνο 2016 Στις 18 Σεπτεμβρίου, δύο εκλογές λαμβάνουν χώρα– οι εκλογές BVV (τοπικά συμβούλια), και οι εκλογές Abgeordnetenhaus (τοπικό κοινοβούλιο).
Ποιός μπορεί να ψηφίσει; Στις εκλογές BVV, επιτρέπεται να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Αντίθετα με τις Ευρωεκλογές, σ’αυτές τις εκλογές αρκεί να είστε επίσημα καταχωρημένοι ως κάτοικοι Βερολίνου. Το όνομά σας έχει καταχωρηθεί στη λίστα ψηφοφόρων και σύντομα θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία. Μέχρι στιγμής, πολύ λίγοι μη-Γερμανοί πολίτες της ΕΕ έχουν ψηφίσει στις εκλογές BVV. Θα θέλαμε να αλλάξει αυτό.
Γιατί Die LINKE; Σε όλη την Ευρώπη, ο κόσμος λέει, χρειαζόμαστε ένα νέο είδος πολιτικής. Όπου η αριστερά δεν είναι ισχυρή, δεξιά και φασιστικά κόμματα κερδίζουν ανησυχητικά επίπεδα υποστήριξης. Χρειαζόμαστε μια θετική εναλλακτική στον νέο-φιλελευθερισμό και στην φτώχεια που προκαλεί. Οι εκλογές BVV μας δίνουν τη δυνατότητα να επηρεάσουμε την πολιτική στέγασης, την εκπαιδευτική πολιτική και πολλά ακόμη. Ψηφίζοντας DIE LINKE, το Βερολίνο θα μπορέσει να έχει μια κυβέρνηση που θα ενεργεί επ’ωφελεία όλων των ανθρώπων που ζουν εδώ, και όχι επ’ωφελεία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η ψήφος σου ενάντια στον ρατσισμό Τα τελευταία χρόνια είδαμε μια επικίνδυνη άνοδο του κόμματος Alternative für Deutschland (AfD), με όλο το μίσος του ενάντια στους Μουσουλμάνους, τους πρόσφυγες και οποιονδήποτε έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον μέσο Γερμανό. Λιγότερο γνωστές είναι οι επιθέσεις μελών του AfD στα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ (LGBT). Το AfD αναπτύσσει επίσης μια πτέρυγα που φλερτάρει με πολιτικές των νεο-ναζί.

Κάθε ψήφος στις εκλογές του Βερολίνου που δεν είναι υπέρ του AfD μειώνει την ευκαιρία τους να έχουν τοπικούς αντιπροσώπους. Καμμία ψήφος δεν πάει χαμένη. Ας μην αφήσουμε τους ρατσιστές να κερδίσουν επιρροή.

Προσιτή στέγαση για όλους Πέρυσι οι Βερολινέζοι ψήφισαν μαζικά ενάντια στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών στο Tempelhofer Feld. Η πράσινη ζώνη μας θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους, όχι μόνο σε αυτούς που απλώς μπορούν να την πληρώσουν. Παραταύτα η παρούσα κυβέρνηση SPD-CDU είναι αποφασισμένη να εξακολουθήσει να υποστηρίζει κερδοσκόπους που επωφελούνται οικονομικά από την ακριβή στέγαση.

Είναι ώρα να πούμε– σταματήστε την κερδοσκοπία, ζητάμε προσιτά ενοίκια για όλους. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου των ενοικιαστών, και όχι απλώς των πλούσιων ιδιοκτητών κατοικιών.

Die LINKE Berlin Internationals Το DIE LINKE Berlin “Internationals” είναι μια ομάδα μη-Γερμανών μελών του DIE LINKE, μελών διεθνών αριστερών κομμάτων, καθώς και άλλων που ενδιαφέρονται για την διεθνή πολιτική. Είμαστε προσκείμενοι στο DIE LINKE Berlin (www.die-linke-berlin.de) και στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (www.european-left.org).

Δημόσιες συναντήσεις Μη-Γερμανοί και οι εκλογές στο Βερολίνο. Ποιά είναι τα εκλογικά μου δικαιώματα; Γιατί θα έπρεπε να ψηφίσω; Ποιόν θα πρέπει να υποστηρίξω;

Neukölln: Wipperstaße 6 (S- and U-Bahn Neukölln) Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 7μμ

Το Μανιφέστο του Die LINKE Berlin στα Αγγλικά: http://www.dielinkeberlin.de/wahlen/berlin_2016/kurz_und_knapp/engl/